De BHV’er in het zonnetje

U staat als BHV’er extra in het zonnetje op 6 november tijdens de ‘Dag van de BHV’. U speelt een belangrijke rol als het gaat om de continuïteit van het bedrijf. Bedrijfs- en imagoschade bij brand en de kosten van ongevallen en verzuim kunnen zo groot zijn dat het voortbestaan van het bedrijf in gevaar komt. BHV is altijd en overal, echt mensenwerk. Daarom verdient uw rol als BHV’er die extra aandacht.

Ik heb zelf veel ervaringen opgedaan als Coach, Ondernemer en Sales Professional als het gaat om GEDRAG en CULTUUR. Dat staat altijd voorop in de verantwoordelijkheid voor de veiligheid en de gezondheid van de werknemers en bezoekers van je organisatie.

De uitdagende vraag is:
Hoe creëert u intrinsieke motivatie om vanuit een verantwoordelijke BHV rol te handelen?

Gedrag en BHV
Het begint voor mij bij BEWUST-ZIJN. Als BHV’er heeft u aandacht nodig voor uw eigen welzijn en dat van uw collega’s. Belangrijk daarbij is om u bewust te zijn van uw innerlijke waarden. Bv. Vrijheid, Veiligheid of Verbinding. Deze voorbeelden van waarden zijn de brandstof die u in beweging brengen met aandacht te handelen in geval van een incident of calamiteit. Als u uw handelen, toetst aan uw innerlijke waarden dan krijgt u energie en dat uit zich in positief gedrag. Zijn Visie, Doelen en Acties niet in verbinding met uw innerlijke waarden dan kan het ook tegen u werken en uit zich dat in niet gewenst gedrag. De vraag is dan bent u voldoende intrinsiek gemotiveerd om BHV ’er te zijn?

TIP: Omschrijf uw persoonlijke verhaal als BHV’er? En ben eerlijk naar uzelf!

Het helpt om uzelf een paar vragen te stellen:
• Waarom is de rol van BHV’er belangrijk voor mij?
• Waarom is de rol van BHV’er belangrijk voor anderen?
• Waar krijg ik energie van als BHV’er?
• Waar ben ik goed in als BHV’er, wat onderscheid mij?
• Wat wil ik bijdragen als BHV’er?
• Hoe ziet voor mij de ideale BHV’er eruit?
• Welke BHV actie vergeet u nooit meer?

Met dit persoonlijke verhaal, een uitgewerkt BHV plan, voldoende opleiding, oefening en een slim en beheersbaar oproepsysteem ( webbased alarmeren incl. BHV-app ) staat u klaar om adequaat en snel te kunnen handelen bij incidenten en calamiteiten als een brand, een gifwolk, blikseminslag, ongeval of een andere gevaarlijke situaties. Het hogere doel daarbij is het veilig stellen van de continuïteit van het bedrijf.

Ik wens u heel veel succes in het met plezier en positieve energie inzetten van uw kwaliteiten als BHV’er.

Erik Janssen
OrcaGroup

Vraag hier ook onze nieuwste versie aan van Itel Alert, ‘De BHV-app’ voor het slim alarmeren van BHV’ers

 

Deel dit bericht