De BHV’er in het zonnetje

Jij staat als BHV’er extra in het zonnetje op 6 november tijdens de ‘Dag van de BHV’. Jij speelt een belangrijke rol als het gaat om de continuïteit van het bedrijf. Bedrijfs- en imagoschade bij brand en de kosten van ongevallen en verzuim kunnen zo groot zijn dat het voortbestaan van het bedrijf in gevaar komt. BHV is altijd en overal, echt mensenwerk. Daarom verdient jouw rol als BHV’er die extra aandacht.

Ik heb zelf veel ervaringen opgedaan als Coach, Ondernemer en Sales Professional als het gaat om GEDRAG en CULTUUR. Dat staat altijd voorop in de verantwoordelijkheid voor de veiligheid en de gezondheid van de werknemers en bezoekers van je organisatie.

De uitdagende vraag is:
Hoe creëert u intrinsieke motivatie om vanuit een verantwoordelijke BHV rol te handelen?

Gedrag en BHV

Het begint voor mij bij BEWUST-ZIJN. Als BHV’er heb je aandacht nodig voor jouw eigen welzijn en dat van jouw collega’s. Belangrijk daarbij is om je bewust te zijn van jouw innerlijke waarden. Bijvoorbeeld: Vrijheid, Veiligheid of Verbinding. Deze voorbeelden van waarden zijn de brandstof die jou in beweging brengen met aandacht te handelen in geval van een incident of calamiteit. Als je jouw handelen, toetst aan jouw innerlijke waarden dan krijg je energie en dat uit zich in positief gedrag. Zijn Visie, Doelen en Acties niet in verbinding met jouw innerlijke waarden dan kan het ook tegen je werken en uit zich dat in niet gewenst gedrag. De vraag is dan ben jij voldoende intrinsiek gemotiveerd om BHV ’er te zijn?

TIP: Omschrijf jouw persoonlijke verhaal als BHV’er? En ben eerlijk naar jezelf!

Het helpt om jezelf een paar vragen te stellen:
• Waarom is de rol van BHV’er belangrijk voor mij?
• Waarom is de rol van BHV’er belangrijk voor anderen?
• Waar krijg ik energie van als BHV’er?
• Waar ben ik goed in als BHV’er, wat onderscheid mij?
• Wat wil ik bijdragen als BHV’er?
• Hoe ziet voor mij de ideale BHV’er eruit?
• Welke BHV actie vergeet u nooit meer?

Met dit persoonlijke verhaal, een uitgewerkt BHV plan, voldoende opleiding, oefening en een slim en beheersbaar oproepsysteem ( webbased alarmeren incl. BHV-app ) sta jij klaar om adequaat en snel te kunnen handelen bij incidenten en calamiteiten als een brand, een gifwolk, blikseminslag, ongeval of een andere gevaarlijke situaties. Het hogere doel daarbij is het veilig stellen van de continuïteit van het bedrijf.

Ik wens jou heel veel succes in het met plezier en positieve energie inzetten van uw kwaliteiten als BHV’er.

Erik Janssen
OrcaGroup

Vraag hier ook onze nieuwste versie aan van iTel Alert, ‘De BHV-app’ voor het slim alarmeren van BHV’ers