Grip op BHV Alarmering

De 5 aandachtspunten voor snelle en eenduidige communicatie bij BHV-Alarmering

1. ÉÉN BHV’ER IS GEEN BHV’ER

Meer is niet altijd beter, maar voor BHV wel! In een mogelijk gevaarlijke situatie of in geval van een reanimatie is een extra BHV’er zelfs van levensbelang. Bovendien weten twee BHV’ers meer dan één. Stel jezelf de volgende vragen bij het inrichten van je BHV-organisatie:

– Hoeveel BHV’ers zijn er nodig in verschillende scenario’s?
– Op welke manier activeer je voldoende BHV’ers?

2. MEERDERE MEDIA

Bij een BHV-alarmering is een snelle reactie cruciaal! Het mag niet zo zijn dat een BHV’er een oproep niet ontvangt. Combineer daarom meerdere media in de alarmering. Denk bijvoorbeeld aan een spraak-, sms- en pushbericht. Maak duidelijke afspraken over welke informatie BHV’ers ontvangen bij het te volgen proces en kijk steeds naar de eisen van de werkomgeving. Een smartphone is namelijk niet in alle gevallen geschikt.

3. OEFEN ÉN EVALUEER

Test je communicatieplan in de praktijk! Vaak blijkt een communicatieplan op het moment van de waarheid niet te kloppen. Je personeelssamenstelling wijzigt en mogelijk wijzigen contactgegevens. Voorkom dubbel werk en evalueer na elke oefening of alle contact- en mediagegevens correct en of voor elke rol voldoende medewerkers beschikbaar zijn.

4. MAAK OPSCHALEN MOGELIJK

Opschaling is iets waar in veel BHV-organisaties te weinig aandacht aan wordt besteed. Wat doe je als de eerste oproep en inzet van BHV’ers onvoldoende blijkt? Hoe roep je extra BHV’ers op? Hoe voorkom je dat die oproep serieus wordt genomen? En informeer je ze als de hulpverlening al bezig is?

5. DE BUITENWACHT

Bij veel BHV-incidenten wordt uiteindelijk de brandweer of ambulance ingeschakeld. Zorg dat deze hulpverleners duidelijke instructies ontvangen over de locatie en deze eenvoudig kunnen bereiken. Zorg ook voor een goede overdracht met de laatste informatie over de status van het incident. Op deze manier kunnen de hulpverleners zo snel en effectief mogelijk aan de slag!

 

BHV alarm app van iTel AlertHoud grip op je BHV-communicatie met iTel Alert!

Met één druk op de knop wordt iedereen geïnformeerd en geactiveerd. iTel Alert zorgt voor snelle en eenduidige communicatie. Van BHV’er tot Directie. Zo is elke situatie direct onder controle!