Innovatie bij OrcaGroup wederom beloond met WBSO-subsidie

Voor de tweede keer wordt OrcaGroup beloond voor haar innovatietalent. Na een intensief traject heeft het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat opnieuw een subsidie aan ons toegekend vanuit de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO). In gewone mensentaal gaan wij deze subsidie gebruiken voor softwareontwikkeling om de uptime, betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijkheid van onze oplossingen nóg verder te verbeteren. Het voelt voor ons als een waardering voor de manier waarop wij Research & Development binnen OrcaGroup hebben ingericht. Deze subsidie wordt immers niet vaak toegekend aan een softwarebedrijf.

Beloning voor ons innovatietalent

Het is de tweede keer dat wij deze subsidie ontvangen. In 2016 is deze gebruikt voor de ontwikkeling van een Software Development Kit (SDK). Cindy van Dorst, CTO: “Wij zorgen ervoor dat we over kennis beschikken die nodig is om onze applicaties ook in de toekomst waardevol te laten blijven. En om te voorkomen dat onze applicaties en infrastructuur verouderen. De erkenning middels deze subsidie is voor ons een bevestiging dat wij de juiste prioriteiten stellen.”

Innovatief ondernemen

Huib Korsten, Directeur, vult aan: “Elke dag beter! Dat is de belangrijkste drijfveer voor innovatie binnen OrcaGroup. Wij hebben de ambitie om met onze oplossingen voor kritische communicatie de wereld een stukje veiliger te maken. De ontwikkelingen op technologisch vlak gaan razendsnel en onze branche is continu in beweging. Hiervoor is het voor een bedrijf als OrcaGroup belangrijk om te blijven innoveren. Voor softwarebedrijven is het een grote uitdaging om in aanmerking te komen voor deze subsidie. Ik ben dan ook enorm trots op het feit dat ons innovatietalent wederom op deze manier wordt beloond”.

Over de WBSO

Met de WBSO stimuleert het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat innovaties door Nederlandse bedrijven. De WBSO is bestemd voor Nederlandse bedrijven die onderzoeks- en/of ontwikkelingsprojecten uitvoeren. WBSO kan aangevraagd worden voor de ontwikkeling van technisch nieuwe (onderdelen) van fysieke producten, fysieke productieprocessen of programmatuur.