Onze visie op softwareontwikkeling

Geen roadmap?

We bieden geen schijnzekerheid in de vorm van een jaren vooruit geplande roadmap, maar een eerlijk alternatief door agile en waarde gedreven te werken. Hierbij garanderen wij dat we binnen afgesproken tijd en budget een waardevol systeem gebruiksklaar opleveren. De prioriteit van een item op onze backlog wordt bepaald door te luisteren naar onze gebruikers.

Informatie delen

Wij geloven dat met elkaar praten de meest efficiënte en effectieve manier om in en met een ontwikkelteam informatie te delen. Intern doen we dit bijvoorbeeld tijdens onze ‘daily stand-up’, code-reviews en tijdens de review sessie samen met onze klanten.

Tools gebruiken

Als software ontwikkelteam schromen we niet elkaar (of iemand die we kennen) om hulp te vragen. Ook zoeken we graag onze toevlucht in ‘tools’ om onze efficiëntie en productiviteit te verhogen. Zo loggen we dagelijks zowel analoog als digitaal in op onze backlog en hebben we een gelikt ‘automated building’ proces’. Onze software testen we onder het genot van een drankje (en met een beetje hulp van automated testing tools zoals Katalon).

Dit doen we allemaal om zo snel mogelijk goed werkende, software beschikbaar te stellen. Uiteraard volgen we hierbij wel enkele release richtlijnen zodat u erop kunt rekenen dat onze diensten beschikbaar zijn en blijven.

We houden alles in de gaten

De systemen worden 24/7 gemonitord door netwerk experts. Hierbij maken we ook graag gebruik van de kennis van onze partners. Onze ‘watchdog’ bewaakt continu de beschikbaarheid van alle applicaties van onze klanten door het uitvoeren van een ketentest, want het systeem is zo sterk als de zwakste schakel. Hierdoor is onze servicedesk in staat direct te reageren op meldingen van een verstoring. Alle meldingen worden geregistreerd in ons ticket systeem om onze uptime en service zo goed mogelijk te bewaken.

Kennis vergroten

Wij houden van leren! We zorgen er dan ook voor dat we over de kennis beschikken die nodig is om onze applicaties ook in de toekomst waardevol te laten blijven en te voorkomen dat onze applicaties en infrastructuur verouderen. Op regelmatige basis onderzoeken we nieuwe technieken en plannen we het nodige onderhoud en vernieuwingen.

Ontdek nu wat OrcaGroup voor jouw organisatie kan betekenen.

Laat jouw gegevens achter en we nemen contact met je op!